Boswellia Neglecta Dakkara

 


Boswellia Neglecta Dakkara


 Boswellia Neglecta Dakkara природни тамјан долази из Кеније.



 Boswellia Neglecta Dakkara

ЦЕНА ЗА 100 ГРАМА - 10 ЕВРА



Boswellia Neglecta Dakkara   Као што назив сугерише, тамјан са дрвета Boswellia Neglecta је прилично непозната сорта. У ствари, дрво Boswellia Neglecta је дрво са највећом популацијом и процењује се да постоји око 200 милиона стабала ове врсте тамјана.

Не постоји само једно дрво Boswellia Neglecta и не постоји само једна земља на којој расте Boswellia Neglecta.

Дрво налазимо у Огадену, Кенији и Танзанији (где се не сакупља/извози) и дрвеће се веома разликује једно од другог, како по изгледу тако и по самој смоли тамјана. 

Boswellia Neglecta Dakkara је изразито тамно сиве, до црне боје и долази из Кеније. Овај ретки "црни тамјан" мештани зову Дакара и изузетно је тамна смола, скоро камена, мада зна да буде изнутра мекан. Мирисне ноте су му специфичне, земљане, зачинске, са примесама боровине.

Африканци користе овај тамјан и за одбијање инсеката. Такође је познато и цењено његово дејство и у области медицине. Кору дрвета тамјана Дакара афричка племена користе као тоник, по могућности за зарастање рана.

Узгред, нису само људи ти који цене тамјан. Изнова се чује да црни тамјан привлачи крупне животиње као што су стока, зебре и камиле, јер су листови дрвета посебно укусни и здрави.






ПОРУЏБИНЕ НА ТЕЛЕФОН: 
063 835 8345









Коментари

Природни Индијски тамјан у капсулама